آموزش سوپ جو مجلسی خوشمزه
در این ویدیو به شما طرز تهیه سوپ جو و شیر مجلسی خوشمزه را آموزش میدیم.
طرز تهیه سوپ جو پرک برای دو نفر
مواد لازم برای درست كردن سوپ جو پرك
- بلغور جو دو سر
- جو پرک
- سینه مرغ
- قارچ
- روغن یا کره
- پیاز
- هویج
- آب
- نمک
- فلفل قرمز
- شیر
- پودر سیب زمینی پیش پخته
طرز تهیه سوپ جو پرک با مرغ دونفره
طرز تهیه ی سوپ جو پرک با مرغ را در این قسمت به طور کامل شرح میدهیم. ابتدا جو دو سر را به مدت نیم ساعت در آب خیس کرده سپس در آب جوش ریخته کمی نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا بپزد. در ادامه کار در یک تابه پیاز را به همراه کمی روغن تفت میدهیم تا سبک شود سپس تکههای سینه مرغ خورد شده را به همراه نمک و فلفل قرمز ریخته و بعد از چند دقیقه این مواد را به همراه هویج نگینی شده به جو در حال پخت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به مدت 1 ساعت بپزد.
بعد از 1ساعت مقداری جو پرک را به همراه قارچ درون سوپ ریخته و تا این مواد میجوشند در ظرف دیگری مقداری شیر را به همراه کمی پودر سیب زمینی پیش پخته حل کرده و به سوپ اضافه میکنیم. مدت 20 دقیقه به سوپ اجازه پخت و جا افتادن میدهیم و در انتها خامه را درون سوپ میریزیم و سوپ را سرو میکنیم.
نکته:
در تهیه سوپ جو دوسر پرک با قارچ از ادویههای دیگر استفاده نمیکنیم زیرا رنگ سوپ را تغییر میدهند.
سوپ جو دوسر رژیمی
هنگام تهیه سوپ جو دوسر رژیمی پیاز را خرد کرده و با یک قاشق روغن زیتون به همراه کمی زردچوبه تفت دهید تا مزهها به خوبی ترکیب شوند. سپس آب را به مقدار مورد نیاز به قابلمه اضافه کنید و جو دوسر پرک، اسفناج یا برگ چغندر (بسته به ترجیح شما)، نمک دریا و زنجبیل را هم به مخلوط اضافه کنید.
شعله را کم کنید و اجازه دهید سوپ به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا تمام مواد کاملاً پخته شوند و طعمها به یکدیگر برسند.
طرز تهیه سوپ جو دوسر پرک
برای تهیه سوپ جو دوسر پرک با جعفری و هویج ابتدا پیاز را خرد کرده و با یک قاشق روغن زیتون درون قابلمه یا تابهای سرخ کنید. سپس زردچوبه را اضافه کنید و مواد را به مدت ۱۰ ثانیه تفت دهید تا طعم و مزهی خوبی بگیرد. حالا آب را به مقدار مورد نیاز اضافه کنید و همچنین جعفری، هویج و جو دو سر پرک را به این مخلوط اضافه کنید. نمک دریا را هم روی آن بپاشید.
حالا شعله را به حالت آرام تنظیم کنید و اجازه دهید سوپ به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد تا تمام مواد کاملاً پخته شوند و طعم مناسبی به سوپ بدهند.
برای افزایش طعم و ارتقاء مزهی سوپ، در هنگام سرو، میتوانید از آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.
طرز تهیه سوپ جو معمولی
طرز تهیه سوپ جو معمولی مانند سوپ جو مرغ هست با این تفاوت که در این سوپ از قارچ و هویج استفاده نمیشود. برای طعم سوپ میتوانید در کنار مرغ از کمی چعفری خورد شده نیز استفاده کنید.
طرز تهیه ی سوپ جو پوست کنده
- پیاز را خرد کرده و در قابلمهای با روغن تفت میدهیم تا طلایی شود.
- ادویهها (زردچوبه، فلفل سیاه یا قرمز) را به پیاز اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم تا عطر و طعم خوبی به دست آید.
- هویج رنده یا نگینیشدهی را به مواد در قابلمه اضافه کرده و به مدت کمی تفت میدهیم.
- رب گوجهفرنگی را به قابلمه اضافه کرده و تا زمانی که رنگ و طعم رب تغییر کند و تفت بخورد، مخلوط میکنیم.
- جو را به مواد در قابلمه اضافه کرده و کمی آب ریخته و مواد را مخلوط میکنیم.
- قابلمه را با درپوش خود بپوشانید و محتویات را به مدت حدود دو ساعت در حرارت ملایم پخته میکنیم. در این مدت گوشت مرغ نیز پخته میشود.
- پس از دو ساعت، نمک و گوشت مرغ پخته شده را به مواد اضافه میکنیم و آب مرغ را نیز به مواد اضافه کرده و همه چیز را خوب مخلوط میکنیم.
- به مدتی که سوپ لعاب بدهد و جاافتاده باشد، آن را بپزید.
- در انتها، جعفری خردشده و زرشک تفتداده شده را به سوپ اضافه کرده و چند قاشق آبلیمو نیز به سوپ افزوده و ده دقیقه دیگر سوپ را بجوشانید.
طرز تهیه سوپ جو سریع
پیاز نگینیشده را در قابلمهای با روغن زیتون قرار داده و با حرارت ملایم کمی تفت میدهیم تا شفاف و طلایی شود. سپس رب گوجهفرنگی را به پیاز اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم تا رب کمی تفت بخورد و عطر خوبی به سوپ ببخشد. هویجها را نگینیشده خرد میکنیم و به همراه گوشت مرغ و جو پرک به قابلمه اضافه میکنیم. بعد از آن نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و همه چیز را به خوبی مخلوط میکنیم.
حالا آب را به قابلمه بریزید. مقدار آب باید تا اندازهای باشد که دو بند انگشت بالاتر از سطح مواد در قابلمه بپوشد. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید حداقل یک ساعت آرام بپزد تا سوپ کاملاً جا افتاده باشد. در نهایت، سوپ را داخل ظرف مناسب بریزید و با جعفری تازه و خرد شده یا کمی زرشک تزئین کنید.
طرز تهیه ی سوپ جو رستورانی
برای تهیه سوپ جو دوسر مجلسی به روش رستورانی ابتدا از شب قبل جو پوست کنده را در مقداری آب بخیسانید. پس از گذشت این مدت، جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید.
حرارت زیر جو باید متعادل باشد. توجه داشته باشید که هر چند دقیقه یک بار باید جو را هم بزنید تا ته نگیرد. جو باید تا زمانی که لعاب بیندازد، روی حرارت بماند. در مرحله بعد، یک صورت ریز خرد کنید. قابلمهای که برای تهیه سوپ در نظر گرفتهاید روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید. در صورتی که روغن بیش از اندازه داخل قابلمه بریزید، سوپ شما چرب خواهد شد.
در ادامه، پیاز خرد شده را داخل قابلمه بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس هویجها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
سینه مرغ را به همراه ۲ لیوان آب، ۱ پیاز و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. سپس ریش ریش کرده و به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید.
در مرحله بعد، جو را به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم تا سوپ با حرارت ملایم جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سوپ، رب گوجهفرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت میدهیم تا طعم خامی رب گرفته شود.
پس از سرخ شدن رب، آن را با نصف لیوان آب جوش مخلوط میکنیم تا یکدست شود، سپس به سوپ اضافه میکنیم. در ۱۵ دقیقه پایانی، نمک سوپ را اندازه میکنیم و به مقدار دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم. در همین مرحله، جعفری خردشده را هم اضافه میکنیم و دیگر درب قابلمه را نمیگذاریم تا رنگ جعفری سبز و با طراوت بماند.
برای مشاهده آموزشها و فوت و فنهای آشپزی ما را دنبال کنید.
پخت از شما چاشنی از ما