معرفی مواد نگهدارنده سوسیس و کالباس گیاهی

بیشتر مواد غذایی‌ای که امروزه در بازار از آ‌ن‌ها استفاده می‌کنیم تاریخ انقضا دارند و باید از استفاده آن‌ها پس از زمان انقضا جدا خودداری کرد. در صنعت مواد غذایی کارهای زیادی برای به تعویق انداختن این زمان انجام می‌شود که پروسه‌ها و مواد خاصی در این زمینه استفاده می‌شود.

سوسیس و کالباس‌ها به دلیل وجود گوشت در طرز تهیه‌شان نیز از آن دسته مواد غذایی هستند که تاریخ مصرف کوتاهی دارند و باید با استفاده از همین مواد نگهدارنده که در صنعت غذایی وجود دارد زمان استفاده از آن‌ها را افزایش داد. در این میان سوسیس و کالباس‌های گیاهی نیز اگرچه در ترکیبات آن از گوشت به هیچ عنوان استفاده نمی‌شود اما به هرحال باید از مواد نگهداری استفاده کرد که طعم و کیفیت و بافت محصول را حفظ نماید.

یکی از مواردی که هنگام استفاده از مواد نگهدارنده بسیار مهم و حائز اهمیت است حفظ:

  • کیفیت
  • طعم
  • رنگ و بو
  • خاصیت الاسیسیته

و بسیاری موارد این چنینی در محصولات غذایی است از این‌رو هر موادی را نمی‌توان در این ترکیبات قرار داد به خصوص اگر هدف ما استفاده از مواد نگهدارنده در سوسیس و کالباس گیاهی باشد.

مواد نگهدارنده سوسیس و کالباس گیاهی

چه موادی را به عنوان نگهدارنده سوسیس و کالباس گیاهی استفاده می‌کنند؟

موادی همانند نمک‌های نیتریت و نیترات نمک طعام به عنوان مواد نگهدارنده باعث حفظ کیفیت سوسیس و کالباس گیاهی می‌شود و عموما در ترکیبات گیاهی از آن‌ها استفاده می‌شود.

سوسیس و کالباس گیاهی نسبت به سایر سوسیس و کالباس‌های موجود در بازار بسیار سالم‌تر و بهتر است چرا که در ترکیبات آن از هرگونه مواد چرب و دارای کلسترول و نمک بسیار زیاد استفاده نمی‌شود.

چه موادی در ترکیبات سوسیس و کالباس گیاهی استفاده می‌شود؟

سوسیس و کالباس گیاهی همان‌طور که مشخص است در ترکیبات خود به هیچ عنوان ترکیبات و موادی مانند گوشت را ندارد و به‌جای آن از ترکیباتی مانند لوبیا ،فلفل دلمه، برنج و نان خرد در ترکیبات خود استفاده می‌کند و به جای ماده اصلی در ترکیبات خود سویا را قرار می‌دهد همچنین ادویه‌هایی مانند دارچین و زردچوبه نیز برای طعم‌دهندگی بهتر استفاده می‌شوند.

یکی از دیگر از مواردی که در تولید سوسیس کالباس گیاهی به عنوان مواد نگهدارنده استفاده می‌شود و کاملا هم بی ضرر است و هیج مضرراتی ندارد شکر، الکل، نمک، دود چرب و اسیدهای آلی است که در سوسیس و کالباس گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چه موادی در ترکیبات سوسیس و کالباس گیاهی استفاده می‌شود؟

مواد نگهدارنده گیاهی تا چه زمانی عمر مواد را افزایش می‌دهد؟

در تهیه سوسیس و کالباس گیاهی از آنجا که از گوشت به هیچ عنوان استفاده نمی‌شود و در ترکیب آن‌ها از سویا استفاده می‌شود به همین دلیل برای نگه‌داری از آن نیز باید از موادهای نگهدارنده طبیعی مانند نمک، الکل، دود چرب و اسیدهای آلی و یا موادی مانند نمک‌های نیتریت استفاده شود از این‌رو این مواد شاید به اندازه مواد نگهدارنده در سوسیس و کالباس‌های معمولی عمر مواد را افزایش ندهد اما به طرز خوبی و تا میزان زمان مورد قبول می‌تواند عمر مواد غذایی به خصوص سوسیس و کالباس ‌های گیاهی را افزایش دهد.

تالیف، ترجمه : ارک فود

مطلب اختصاصی بلاگ ارک فود | استفاده از این مطلب نیاز به اجازه کتبی دارد

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۸ رای