بررسی جامع بکینگ پودر

پودر بکینگ پودر امروزه در اکثریت محصولات خوراکی مانند کیک‌ها، شیرینی‌ها و نان‌های فانتزی استفاده می‌شود این محصول کاربرد بسیاری در این صنعت دارد ما می‌خواهیم در این مقاله در رابطه با شرایط استفاده آن، فواید و معایب بکینگ پودر و البته تفاوت آن با جوش شیرین در محصولات خوراکی صحبت کنیم.

بررسی جامع بکینگ پودر

بکینگ پودر

بکینگ پودر همان جوش شیرین است؟ تقریبا باید گفت بله.

پودر بکینگ پودر نوعی مایه خمیر کننده شیمیایی است، به این معنی که در طی فرآیند پخت و پز گاز تولید می‌کند تا سطح محصولات پخته شده را بالاتر ببرد. بکینگ پودر که از بی کربنات سدیم (جوش شیرین) و اسید ساخته شده است، برای انجام واکنش شیمیایی مخصوص خود در خوراکی تنها به رطوبت نیاز دارد. بیکینگ پودر در ایجاد بافتی سبک و ترد در محصولات پخته شده‌ای که نیازی به مخمر ندارند، مانند کیک، کلوچه و نان‌های که فوری، نقش دارد. تمامی بیکینگ پودرهای موجود با انفعال چندین اسید روی بی کربنات سدیم؛ می‌توانند گاز دی اکسید کربن مورد نیاز برای بالا آمدن (پف کردن) و البته ترد شدن برخی از محصولات را تولید کنند.

بیکینگ پودر در دستور العمل‌هایی استفاده می‌شود که نیازی به افزودن مواد اسیدی ندارند. به عنوان مثال، در یک دستور پخت بیسکویت ساده که فقط به بکینگ پودر، تخم مرغ، شیر و آرد نیاز دارد، بیکینگ پودر با مایعات واکنش داده و به عنوان عامل افزایش دهنده عمل می‌کند. بکینگ پودر همان جوش شیرین است، اما گاهی به دلیل تغییرات ایجاد شده در بکینگ پودر، استفاده از آن توصیه می‌شود.

مزه بکینگ پودر چیست؟

مزه بکینگ پودر چیست؟ شیرین، تلخ، ترش، بی‌مزه یا …. بیکینگ پودر، به دلیل اینکه حاوی اسید در ترکیبات خود است، طعم خنثی خواهد داشت و تفاوتی در طعم شیرینی و یا کیک شما ایجاد نخواهد کرد. اغلب در دستور العمل‌هایی که برای پف کردن و ترد شدن محصول به بکینگ پودر نیاز دارند، از یک ماده طعم دهنده خنثی دیگری استفاده می‌کنند تا جایگزین بکینگ پودر یک طعم دهنده باشد؛ مانند شیر، در برخی از دستورالعمل‌ها از شیر به عنوان یک طعم دهنده استفاده می‌شود.

مزه بکینگ پودر چیست؟

مضرات بکینگ پودر چیست؟

بکینیگ پودر در حالت کلی و زمانی که برای پخت و پز استفاده می‌شود به عنوان یک محصول غیرسمی و بی‌‍خطر در نظر گرفته می‌شود. با این حال در اثر مصرف بیش از حد یا واکنش‌های آلرژیک به این محصول عوارض جدی می‌تواند رخ دهد.

بکینگ پودر نیز همیشه برای خوردن بی خطر است، اما به عنوان مضرات بیکینگ پودر، این پودر به مرور زمان به عنوان یک خمیر توانایی و استحکام خود را از دست می‌دهد. یک قوطی بکینگ پودر باز نشده تا 18 ماه دوام می‌آورد. اما ظرف باز شده بیکینگ پودر بسته به میزان قرار گرفتن در معرض هوا و رطوبت، باید هر سه تا شش ماه یکبار تعویض شود. از آنجایی که پودر بیکینگ پودر حاوی اسید و باز است، به سادگی به رطوبت واکنش نشان می‌دهد البته این موضوع تنها مربوط به بکینگ پودر است اما جوش شیرین مانند بکینگ پودر واکنش نشان نمی‌دهد.

بکینگ پودر همان جوش شیرین است

در حالی که آنها از نظر ظاهر و بافت شباهت‌هایی دارند، اما از نظر ترکیبات شیمیایی و نحوه تعامل آنها با سایر مواد؛ با یکدیگر تفاوت دارند. اما در مصارف خانگی ساده بکینگ پودر همان جوش شیرین است و مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما اگر جوش شیرین در دسترس ندارید، می‌توانید بیکینگ پودر را در دستورالعمل پخت خود جایگزین کنید؛ فقط باید بیکینگ پودر، سه برابر جوش شیرین گفته شده در دستور غذا استفاده کنید. این تنها تفاوت اساسی جوش شیرین و بکینگ پودر است. به عنوان مثال، اگر در دستور پخت یک قاشق چایخوری جوش شیرین نیاز است، از سه قاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده کنید. شاید این نیز جز مضرات بکینگ پودر باشد.

یکینگ پودر همان جوش شیرین است

تفاوت جوش شیرین و بکینگ پودر

اکنون می‌خواهیم بررسی کنیم تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر چیست؟ ممکن است آنها کاملا یکسان بنظر برسند اما در واقع بسیار متفاوت هستند. اگر به صورت اشتباهی از آنها استفاده کنید می‌تواند باعث شود تا به طور کامل دستور پخت شما خراب شود. چون میزان مواد استفاده شده در این دو محصول تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند.

تفاوت اصلی بین جوش شیرین و بیکینگ پودر در این است که پودر بیکینگ پودر قبلاً حاوی اسید در مخلوط شیمیایی است، در حالی که جوش شیرین برای ایجاد واکنش نیاز به یک ماده اسیدی دارد. از جوش شیرین در دستور العمل‌هایی استفاده می‌شود که دارای مواد اسیدی مانند دوغ، آب لیمو یا سرکه هستند. اما کاملا متفاوت از جوش شیرین، از بیکینگ پودر در دستور العمل‌هایی که مواد اسیدی ندارند، مانند بیسکویت، نان ذرت یا پنکیک استفاده می‌شود.

در مواردی هست که به تفاوت میان این دو نوع پودر در یک دستورالعمل نیاز است.

  • در شرایطی اگر جوش شیرین اسید را با موفقیت خنثی کند اما دی اکسید کربن کافی برای خمیر شدن کامل خمیر ایجاد نکند، از بیکینگ پودر در ادامه دستورالعمل لازم برای پخت استفاده می‌شود تا باعث شود شیرینی شما پف کند.
  • اگر دستور غذا به مواد اسیدی مخصوصاً برای طعم آنها (مانند آب لیمو یا دوغ) نیاز دارد، استفاده از جوش شیرین بیش از حد طعم را کاملاً خنثی می‌کند. استفاده از جوش شیرین و بیکینگ پودر باعث می‌شود تا اسید کافی باقی بماند تا طعمی تند به محصول نهایی بدهد و در عین حال حالتی خوب ایجاد کند.

تالیف، ترجمه : ارک فود

مطلب اختصاصی بلاگ ارک فود | استفاده از این مطلب نیاز به اجازه کتبی دارد

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۲ رای