ادویه زیره، انواع آن و فواید زیره
ادویه زیره، ادویهای است که از دانه خشک گیاهی که ازجعفری است تهیه میشود.
زیره یکی از محبوبترین ادویهها است و معمولا در غذاهای آمریکای لاتین، خاورمیانه، آفریقای شمالی و هند و بسیاری دیگر از مناطق دنیا استفاده میشود.
زیره هم به صورت دانه کامل و هم به صورت آسیاب شده موجود است.
طبع زیره گرم است.
تاریخچه ادویه زیره
زیره یک ادویه باستانی است که اولین بار توسط یونانیها و رومیها رایج شد.
این ادویه در مصر و خاورمیانه رشد میکند. در کاوشهای 4000 ساله در سوریه و مصر باستان یافت شده است که هم به عنوان ادویه و هم به عنوان عنصری برای حفظ مومیاییها استفاده میشد. در کتاب مقدس هم در عهد عتیق و هم در عهد جدید آمده است.
آشپزی با ادویه زیره
زیره در بسیاری از غذاها کاربرد دارد. افزودن ادویه زیره به آبگوشت یا روغن داغ باعث میشود که عطر و طعم آن در ظرف پخش شود.
سادهترین روش استفاده از زیره در غذا، مصرف آن بصورت پودر است. بنابراین اگر زیرهای که دارید بصورت دانه خشک شده است، باید آن را آسیاب کنید.
یکی از مهمترین موارد استفاده از زیره در غذا، تهیه زیره پلو است.
زیره در خورشتها، تهیه نان، بعضی نوشیدنیها و حتی با ماست مصرف میشود.
برای تهیه طعم دهنده زیره کلیک کنید
انواع زیره:
زیره سبز
زیرهی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی – تجاری متنوعی به کار میرود. روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزهدار کردن نوشیدنیها، دسرها و چاشنیها مصرف میشود و همچنین جزء معطر کرمها، لوسیونها و عطریات است.
زیره سیاه
طبع زيره سياه خيلی گرم و خشک است. زيره سياه داراي خواص مدر، بادشکن، مقوي، زيادکننده شير، قاعدهآور، نيرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، مقوي معده، قاطع اسپرم است.
پیشنهاد میکنیم مقالهی ادویههای محبوب ایرانی را نیز مطالعه کنید.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در ادویه زیره
- آهن
- پتاسیم
- پروتئین
- روی
- منیزیم
- منگنز
- کلسیم
- مس
- فیبر گیاهی
- سدیم
- فسفر
- ویتامین A
- ویتامین C
- ویتامین E
- ویتامین K
- ویتامین B1 یا تیامین
- ویتامین B2 یا ریبوفلاوین
- ویتامین B3 یا نیاسین
- ویتامین B6 یا پریدوکسین
خواص زیره سیاه و سبز:
هضم را تقویت میکند
رایج ترین استفاده سنتی زیره برای سوء هاضمه است.
ادویه زیره همچنین باعث افزایش ترشح صفرا از کبد میشود. صفرا به هضم چربیها و برخی مواد مغذی در روده شما کمک میکند.
زیره منبع غنی آهن است
دانههای زیره به طور طبیعی سرشار از آهن هستند.
یک قاشق چای خوری زیره آسیاب شده حاوی 1.4 میلی گرم آهن است.
ادویه زیره حاوی ترکیبات گیاهی مفید
زیره حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی است که با فواید بالقوه سلامتی مرتبط هستند.
تعدادی از این ترکیبات به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند، که مواد شیمیایی هستند که آسیب رادیکالهای آزاد به بدن شما را کاهش میدهند.
کمک به دیابت
برخی از ترکیبات موجود در ادویه زیره به درمان دیابت کمک میکند.
زیره ممکن است کلسترول خون را بهبود بخشد
زیره همچنین در مطالعات بالینی کلسترول خون را بهبود بخشیده است.
کمک به لاغری و کاهش وزن
- ممکن است باعث کاهش وزن و کاهش چربی شود.
- ترکیب ماست با حدود 3 گرم زیره باعث کاهش وزن میشود.
- در واقع زیره باعث چربی سوزی در بدن می شود.
زیره سبز و زیره سیاه دارای مقادیر بالایی فیبر هستند و با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک میکنند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در زیره برای کاهش چربی شکم مفید است.
جلوگیری از التهاب
زیره در رژیم غذایی مفید است یا مکملهای زیره در درمان بیماریهای التهابی وجود ندارد.
معرفی انواع زیره طریقه مصرف زیره
طریقه مصرف زیره برای یبوست
زیره یک روش قوی و مؤثر برای مقابله با یبوست است. طریقه مصرف زیره برای یبوست بدین صورت است که میتوان آن را به صورت چای مصرف کرده و یا پودر آن را با عسل مخلوط کرد تا بهبود علائم یبوستی را تسریع کند. این روشها به دلیل قدرت بالای زیره در تسهیل حرکت رودهها، بهبود عملکرد گوارش و جلوگیری از ایجاد مشکلات یبوستی موثر هستند. از آنجا که زیره یک درمان طبیعی است، اغلب بدون اثرات جانبی استفاده میشود. بنابراین، استفاده از زیره به عنوان یک راهکار ساده و مؤثر در کنترل و پیشگیری از یبوست توصیه میشود.
طریقه مصرف زیره در شیردهی
به اعتقاد پزشکان طب سنتی، هر دو زیره سبز و زیره سیاه دارای خاصیت لاکتوژن هستند. این به معنای افزایش قابل توجه تولید شیر مادران و جلوگیری از خشک شدن جریان شیر است. همچنین، مصرف زیره در دوران شیردهی ممکن است در موارد زیر مفید باشد، از جمله درمان کم خونی، تقویت استخوان ها، رفع مشکل ریزش مو و تسکین دردهای نوزاد.
طریقه مصرف زیره در شیردهی میتواند به صورت دمنوش باشد. با این حال، به دلیل محدود بودن تحقیقات در این زمینه و عدم داشتن اطلاعات کامل درباره تمام اثرات زیره بر روی شیرخواران، و همچنین به علت نامعلوم بودن مقدار و دوز ایمن زیره در دوران شیردهی، توصیه میشود، به جای مصرف دمنوش زیره از قطرهها و مکملهای شیرافزایی استفاده کنید که از زیره تهیه شدهاند و دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.