بررسی خواص پودر سیر | چطور پودر سیر درست کنیم
پودر سیر چیست؟ چطور پودر سیر درست کنیم؟ از پودر سیر در چه غذاهایی استفاده میشود؟ “پودر سير یا همان ادویه سیر” يكي از مفيدترين و پرمصرفترين ادويهها در آشپزی است. سیر گیاهی علفی و دارای ساقهای به ارتفاع 20 تا 40 سانتیمتر و حتی بیشتر است. پودر سیر که به آن سیر آسیاب شده نیز میگویند، سیر خشک شدهای است که آسیاب شده و به پودر تبدیل شده است.
حبههای سیر را تکه تکه میکنند و سپس در آبگیر یا فر قرار میدهند تا خشک شوند، سپس با استفاده از غذاساز یا آسیاب به صورت پودر در میآیند. پرک سیر نیز نوعی پودر سیر است، اگرچه دانههای آن بزرگتر است.
سير به طور كلي به 4 نوع مختلف در بسياری از غذاهای ما ايرانيان استفاده میشود.
- سير تازه
- سير داغ
- سير خشك
- پودر سير خشك.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که سیر دارای طبع گرم و خشک میباشد.
از پودر سیر در چه غذاهایی استفاده میشود
در این قسمت میخواهیم به شما بگوییم از پودر سیر در چه غذاهایی استفاده میشود. شما میتوانید پودر سیر را در انواع خورشتها و خوراک بریزید. با استفاده از پودر سیر، خورشت بسیار خوشطعم خواهد شد. همچنین میتوانید پودر سیر را به سوپ، آش و نان نیز اضافه کنید و طعم و مزه بسیار بهتری به سوپ و نانهای خود بدهید. از پودر سیر در تهیه سالادها و غذاهای سوخاری نیز استفاده میشود و طعم بسیار لذت بخشی به آنها میدهد. پودر سیر در تهیه نان سیر، و حتی انواع سسها مانند سس سیر کاربرد فراوانی دارد. از پودر سیر در انواع غذاهای سنتی شمالی مانند میرزاقاسمی و سیرقلیه نیز استفاده میشود.
بسته به سلیقهی خود شما میتوانید از پودر سیر در غراهای زیر استفاده کنید.
خورشت قیمه و خورشت سبزی، انواع آش مانند آش رشته و آش جو، انواع خوراک مانند خوراک بادنجان و خوراک لوبیا؛ انواع گوشت مانند جوجه کباب و کباب کوبیده، انواع کوکو و کتلت و …
در صورت نیاز به تهیه پودر سیر باکیفیت میتوانید از طریق وبسایت ما آن را سفارش دهید.
خواص پودر سیر
- ادویه سیر جزو چاشنیهای محبوب است و معمولا جایگزین حبههای سیر تازه میشود.
- پودر سیر حاوی ویتامین C ویتامین B6، آهن، کلسیم، پروتئین، منیزیم، سدیم و کربوهیدرات به شکل فیبر غذایی و قند است.
- مهمترین فواید پودر سیر برای سلامتی شامل توانایی آن در تنظیم فشار خون بالا، کاهش سطح کلسترول کلی، بهبود سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها و کمک به هضم غذا و غیره است.
- صرف منظم پودر سیر میتواند سطح LDL یا کلسترول بد را کاهش دهد و سطح HDL یا کلسترول خوب را افزایش دهد.
- ترکیبات زیست فعال و آنتی اکسیدانهای موجود در پودر سیر میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو در سراسر بدن، تسکین التهاب و جلوگیری از جهش سلولی که اغلب میتواند منجر به سرطان شود، کمک کند.
- سیر یک آنتیبیوتیک طبیعی، ضد قارچ و ضد ویروس قوی است.
خواص پودر سیر برای مو
خواص پودر سیر برای مو زیاد است و از آن میتوان برای تقویت موی سر، شوره سر و ریزش مو استفاده کرد و به شادابی موها کمک زیادی میکند. مصرف پودر سیر از رشد قارچ جلوگیری کرده و باعث میشود موهای سالمتری داشته باشید.
چطور پودر سیر درست کنیم
پودر سیر چگونه درست کنیم، برای تهیه پودر سیر چندین روش وجود دارد:
- میتوانید ابتدا سیرها را پوست کنده و حلقه حلقه کنید سپس بر روی یک دستمال پهن کرده و در آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
- در این روش سیرها را برو روی یک سینی پهن کرده و بر روی بخاری قرار دهید فقط گهگاه سیرها را پشت و رو کنید.
- میتوانید سیرها را به مدت 2ساعت داخل فر قرار دهید. فقط سیرها را زیر و رو کنید تا به سینی فر نچسبند.
در انتها سیرهای خشک شده را داخل آسیاب یا مخلوطکن بریزید و پودر کنید.
پیشنهاد میکنیم مقالهی 20 نوع فلفل و کاربرد آنها را نیز مطالعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.