توضیحات
فسفات کاتری کد 417
نوعی از پلی فسفات سدیم با نام فسفات کاتری(جاذب آب در سوسیس و کالباس) وجود دارد که سبب افزایشحجم، رطوبت، چسبندگی، و حفاظت از رنگ و طعم گوشت در تولید انواع سوسیس و کالباس میشود. این ترکیب با اتصال پروتئینهای گوشت به یکدیگر و نگهداری آب در داخل آن موجب بهبود کیفیت و کاهش هزینه تولید میگردد. همچنین، فسفات کاتری 417 مانع از رشد باکتریها و اکسیداسیون چربیها شده و همین موضوع عمر محصول را افزایش میدهد. فسفات کاتری 417 با این تأثیرات مثبت باعث میشود تا سوسیس و کالباسهای تولید شده دارای ویژگیهای بهتری باشند.
فسفات کاتری در صنعت سوسیس و کالباس، به عنوان یک افزودنی غذایی مهم مورد استفاده قرار میگیرد زیرا تمام خصوصیتهای این محصولات را بهبود میبخشد و تأثیراتی از جمله افزایش pH، تعادل یونها و بهبود کیفیت مواد غذایی را به وجود میآورد.
از جمله ویژگیهای مهم فسفات کاتری(جاذب آب در سوسیس و کالباس)، در تولید سوسیس و کالباس، قابلیت هیدراتاسیون آن است. این ویژگی به معنای توانایی فسفات 417 در جذب آب و جلوگیری از خشک شدن محصولات است. همین موضوع باعث میشود تا سوسیس و کالباسهای تولید شده نرمتر و دارای بافت ژلهای باشند و رطوبت بیشتری را در خود حفظ کنند.
ویژگی پرکاربرد دیگر فسفات کاتری، ایجاد چسبندگی در محصولاتی مانند سوسیس و کالباس است. این ماده چسبنده به همراه پروتئینهای گوشت، لایهای چسبنده و عصارهای بر روی سطح محصولات ایجاد میکند.
بطور کلی استفاده از فسفات کاتری در کنار افزایش ماندگاری محصول به بهبود کیفیت سوسیس و کالباس تولید شده نیز کمک کرده و همین امر موجب افزایش رضایت مصرفکنندگان و بدست آوردن سهم بیشتری از بازار برای تولید کنندگان میشود.
فرق فسفات کاتری و تامبلری
فرق فسفات کاتری و تامبلری تنها به کاربرد آنها در دستگاه کاتر یا تامبلر بازمیگردد. در فرآیند تولید، پلی فسفات تامبلری به عنوان یک عامل مرینیت کننده برای مواد موجود در دستگاه تامبلر اضافه میشود. در مقابل، پلی فسفات کاتری در مرحله میکس کردن مواد در دستگاه کاتر به کار میرود.
پلی فسفات کاتری در زمانی که گوشت در دستگاه کاتر با مواد دیگر مانند آرد و یخ و … ترکیب میشود، به عنوان امولسیفایر عمل میکند. این ماده باعث حفظ رنگ و طعم گوشت در محصول نهایی میشود.
برای تولید سوسیس و کالباس، هم از پلی فسفات کاتری و هم از تامبلری استفاده میشود. نوع مورد استفاده از پلی فسفات تامبلری یا کاتری یا هر دو به نوع محصول مورد نظر بستگی دارد. این ترکیبات بهصورت مرینیت کننده یا امولسیفایر در فرآیند تهیه محصولات گوشتی عمل کرده و باعث بهبود ویژگیهای ظاهری و طعمی محصولات میشوند.
مضرات فسفات در کالباس
مصرف زیاد این ماده شیمیایی باعث ایجاد اختلالاتی از جمله عدم جذب کلسیم و بروز بیماری پوکی استخوان میشود. همچنین افرادی که به به بیماریهای کلیوی مبتلا هستند باید از مصرف بیش از حد فراوردههای گوشتی خودداری کنند، و سعی کنند فسفات اضافی در بدن را دفع کنند. این نکته بسیار حائز اهمیت است و از جمله مضرات فسفات در کالباس است زیرا عدم کنترل میزان فسفات در بدن افرادی با مشکلات کلیوی میتواند سبب بروز مشکلات جدیتری برای آنها شود.
همچنین تولید کنندگان سوسیس و کالباس میبایست از دوز مناسب فسفات 417 استفاده کنند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.