بررسی خواص رزماری خشک، رزماری در چه غذاهایی استفاده می‌شود

رزماری درختچه‌ای معطر و همیشه سبز با برگ‌هایی شبیه سوزن شوکران است. رزماری به عنوان گیاهی برای چاشنی غذاهای مختلف و در عطرسازی استفاده می‌شود. رزماری یکی از اعضای خانواده نعناع، ​​Lamiaceae، گیاه بومی منطقه مدیترانه است.

گیاه رزماری از خانواده مریم گلی Lamiaceae است که شامل بسیاری از گیاهان دارویی و آشپزی دیگر است. این گیاه در بهار و تابستان در آب و هوای معتدل گل می‌دهد، اما گیاهان می‌توانند در آب و هوای گرم دائماً شکوفا شوند. گل‌های آن سفید، صورتی، بنفش یا آبی تیره هستند.

در این مقاله به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • گیاه رزماری برای چی خوبه
  • طبع گیاه رزماری
  • روش نگهداری و استفاده از گیاه رزماری
  • خاصیت رزماری خشک
  • رزماری در چه غذاهایی استفاده می‌شود

گیاه رزماری

تاریخچه گیاه رزماری

اولین اثر از رزماری در 5000 سال قبل از میلاد بر روی لوح های سنگی به خط میخی یافت شده است. مصریان از آن در مراسم تدفین خود استفاده می‌کردند. رزماری توسط اسپانیایی‌ها در قرن سیزدهم کشت شد و در قرن 15 تا 18 به یک چاشنی محبوب برای گوشت‌های شور تبدیل شد. گیاه رزماری همچنین نمادی از وفاداری یا به بیان عاشقانه تر، عشق است. در قرون وسطی، عروس در سرش رزماری می‌پوشید و داماد و مهمانان نیز شاخه‌ای می‌پوشیدند.

کاربردهای رزماری | گیاه رزماری برای چی خوبه

  1. رزماری به طور گسترده برای مصارف آشپزی و دارویی کشت می‌شود. در انواع غذاها، از جمله به عنوان چاشنی گوشت، برای طعم دادن به سوپ و سبزیجات، و در سالاد میوه، سس و چاشنی استفاده می‌شود.
  2. رزماری همچنین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است، با سابقه طولانی استفاده در غرب، از جمله بیماری‌های سیستم عصبی. گفته می‌شود، ایزابلا ملکه مجارستان در قرن چهاردهم از رزماری برای درمان نقرس استفاده می‌کرد و رزماری در اتاق‌های بیمار به عنوان ضد عفونی کننده سوزانده می شد.
  3. از خواص معطر آن برای خوشبو کردن لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

طبع گیاه رزماری

طبع رزماری گرم و خشک می‌باشد.

ارزش غذایی رزماری (100 گرم)

  • کالری: 131
  • فیبر: 14 گرم
  • پروتئین: 3.3 گرم
  • کربوهیدرات: 21 گرم
  • چربی: 6 گرم

روش نگهداری و استفاده از گیاه رزماری

از رزماری می‌توان به روش‌های مختلفی استفاده کرد:

  • پودر
  • چای
  • عصاره
  • روغن

خاصیت رزماری خشک:

گیاه رزماری یک منبع خوب از آهن، کلسیم، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B_۶ و همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلانوئیدها، فیبر، پروتئین و کربوهیدرات‌ها می‌باشد. در زیر خاصیت رزماری خشک را عنوان می‌کنیم.

  1. تاثیر مثبت روی دستگاه عصبی و عملکرد مغز
  2. تقویت قوای جسمانی
  3. تاثیر مفید روی دستگاه قلبی _عروقی
  4. افزایش فشار خون و باز کننده انسداد عروق
  5. تاثیر مثبت روی غدد تنظیم عادت ماهانه خانم‌ها
  6. تاثیر مثبت روی دستگاه گوارش
  7. تقویت سلامت دستگاه هاضمه و معده
  8. مفید برای سلامت کبد و کلیه کاهش نفخ
  9. اشتها‌آور
  10. مفید برای پوست و مو
  11. ضد درد و مسکن روماتیسم مفاصل و تسکین درد ماهیچه‌ها
  12. بهبود زخم‌ و سوختگی‌
  13. کمک به سلامت دستگاه و مجاری ادراری
  14. درمان بیماری‌های دستگاه تناسلی زنان، ضدعفونی کننده و رفع بوی نامطبوع

رزماری در چه غذاهایی استفاده می‌شود

در این بخش ما به شما می‌گوییم از رزماری در چه غذاهایی استفاده میشود:

  1. استفاده از این گیاه در غذاهایی همچون سس، سوپ، کباب و انواع خورشت‌ها بسیار متداول است. مانند: انواع پیتزا، ماکارونی، انواع پاستا، گرانیتا، چیپس خانگی، نان سیر و انواع غذاهای مدیترانه ‌ای
  2. رزماری در تهیه‌ی انواع کوکی‌ها، نان‌‌ها و کیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در کنار سایر ادویه‌ها برای طعم‌ دار کردن استیک، مرغ و ماهی استفاده می‌‌شود.
  3. بعلت طعم تلخ ملایم گیاه رزماری، افراد حتی در چای هم از آن استفاده می‌کنند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی تخم گشنیز چیست؟ را نیز مطالعه کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۹ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *