انواع پاپریکا و طرز تهیه‌ی پودر پاپریکا در منزل

پودر پاپریکا

پودر پاپریکا یک ادویه و چاشنی جهانی و محبوب است. پاپریکا ترکیبی از فلفل‌های خشک از خانواده Capsicum annum که هم فلفل دلمه و هم فلفل تند را تشکیل می‌دهد می‌باشد. این ادویه، رنگی متمایل به زرشکی و قرمز دارد. از آن برای طعم دادن به غذاها، تزئین غذاها و افزودن رنگ به دستور غذا استفاده می شود. حتی می‌توان از آن برای رنگ کردن تخم مرغ و پارچه نیز استفاده کرد. پاپریکا در مجارستان و اسپانیا محبوب است. طعم آن شیرین، داغ و دودی است. در ادامه شما را با انواع پاپریکا و طرز تهیه پودر پاپریکا در آفتاب آشنا خواهیم کرد و با طرز تهیه پودر پاپریکا در خانه آشنا خواهید شد.

انواع پاپریکا

تنوع و طعم  پاپریکا با توجه به کشوری که در آن تولید شده است می‌تواند بسیار متفاوت باشد. معروف‌ترین کشورهای تولیدکننده پاپریکا، اسپانیا و مجارستان هستند.

ابتدایی‌ترین نوع پاپریکارا را می‌توان از فلفل کالیفرنیا و آمریکای جنوبی و همچنین مناطق دیگر تهیه کرد.

پودر پاپریکا معمولی (یا شیرین)

  1. این نوع از پاپریکا طعم بسیار ملایم، با طعم شیرین و تندی ظریفی دارد.
  2. این پاپریکا بیشتر برای پاشیدن روی یک ظرف آماده، مانند تخم مرغ‌ها، و رنگ دادن به گوشت کبابی استفاده می‌شود.

پودر پاپریکا مجارستانی

وقتی صحبت از پاپریکا مجارستانی می‌شود، بیشتر مردم در ذهن خود یک ادویه شیرین یا ملایم را تصور می‌کنند.

اما پاپریکا مجارستانی 8 مدل مختلف دارد.

  1. مخصوص یا  különleges قرمز بسیار روشن است و اصلا گرما ندارد.
  2.   Félédes یک نیمه شیرین و نیمی دیگر تند است.
  3. Csípősmentes csemege  ظریف و ملایم است.
  4.  پاپریکا Csemege شبیه به csípősmentes csemege است اما تندتر است.
  5. Csípős csemege   ظریف و در عین حال داغ‌تر از csemege است.
  6. Rózsa یا پاپریکا گل رز طعم ملایمی دارد و گاهی اوقات می‌تواند بیشتر رنگ نارنجی مایل به قرمز داشته باشد.
  7. Edesnemes  گرمای کمی دارد و رایج‌ترین پاپریکای مجارستانی است.
  8. Erős  تندترین یا داغ‌ترین پاپریکای مجارستانی است. این پاپریکا در مقایسه با قرمزی طبیعی سایر گریدها بیشتر رنگ قهوه‌ای دارد.
  9. پاپریکا اسپانیایی: در اسپانیا، پاپریکا در واقع به عنوان پیمنتون شناخته می‌شود. پاپریکا اسپانیایی در انواع مختلفی فروخته می‌شود، مانند دولچه (شیرین)، پیکانته (ادویه)، آگریدولس (ترکیب شیرین و تند برای ایجاد حرارت متوسط)، و پیمنتون دودی معروف.

طرز تهیه پودر پاپریکا در خانه 

برای تهیه پودر پاپریکا در خانه 3 روش وجود دارد:

  1. استفاده از نور آفتاب
  2. استفاده از بخاری
  3. استفاده از فر
    برای تهیه پودر پاپریکا کافیه تخم‌های داخل فلفل دلمه را خالی کنید (در صورتی که می‌خواهید کمی تندی داشته باشد تخم‌ها را خالی نکنید). سپس با استفاده از روش‌های ذکر شده در بالا می‌توانید پودر پاپریکا را تهیه کنید.
  4. توجه داشته باشید فلفل‌ها را بعد از خشک شدن سریع آسیاب کنید و در طرفی درب بسته نگهداری کنید.
    در ادامه طرز تهیه پودر پاپریکا در آفتاب را برای شما توضیح می‌دهیم.

طرز تهیه پودر پاپریکا در آفتاب

ابتدا فلفل دلمه‌ها را خوب شسته و تخم‌های داخل آن را خالی کنید. سپس برش‌های نازک زده و درون یک سینی بچینید و به مدت 1تا 2 روز مقابل آفتاب قرار دهید. هرزگاهی فلفل‌ها را پشت و رو کنید تا کاملا خشک شوند. پس از خشک شدن آسیاب کرده و داخل ظرف شیشه‌ای بریزید.

تاریخچه پودر پاپریکا

این فلفل اولین بار در آمریکای شمالی و مرکز مکزیک کاشته می‌شد. در قرن شانزدهم پاپریکا راهش را به اسپانیا پیدا کرد. در ۱۵۶۹ در جایی نزدیک بوداپست کنونی، نوعی فلفل می‌کاشتند که مادر پاپریکای امروزی‌ است.

کلمه پاپریکا هم مجارستانی ا‌ست. اکنون دیگر فلفل پاپریکا در جاهای مختلف دنیا کاشته می‌شود، مثل آرژانتین، مکزیک، مجارستان، صربستان، اسپانیا، هلند، چین و بعضی از منطقه‌های آمریکا.

آشپزی با پودر پاپریکا

نوع پودر پاپریکا (چه شیرین، تند یا دودی) نحوه استفاده از آن را در آشپزی تعیین می‌کند. یک پاپریکا با طعم بیشتر، مانند مجارستانی و اسپانیایی، نقش اصلی را در دستور العمل‌ها دارد. نسخه‌های شیرین یا داغ، ماده اصلی غذاهای سنتی مجارستانی مانند پاپریکاش مرغ و گولاش هستند که به طعم قابل توجهی و رنگ قرمز تیره به غذا کمک می‌کنند.

ادویه پودر شده را به همراه سایر مواد اضافه کرده و روی حرارت ملایم می‌پزند. پودر پاپریکا دودی اسپانیایی بیشترین تاثیر را در یک غذا می‌گذارد، زیرا طعم دودی آن غالب می‌شود. در کل جهت رنگ و طعم دادن در انواع خورشت‌ها، در انواع سالاد و جهت تزئین انواع غذا کاربرد دارد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی طعم دهنده فلفل سیاه را نیز مطالعه کنید.

آشپزی با پودر پاپریکا

خواص پاپریکا

  1. منبع ویتامین C
  2. ضد التهاب
  3. کاهش فشار خون
  4. کمک به هضم غذا
  5. سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی و معدنی
  6. پاکسازی کبد

پاپریکا یا پودر فلفل قرمز؟

رایج ترین ادویه‌ای که با پاپریکا اشتباه گرفته می‌شود، پودر فلفل قرمز آسیاب شده است. در نگاه اول، این دو تقریباً یکسان به نظر می‌رسند. تنها تفاوت فیزیکی ممکن است یک تغییر جزئی در تن رنگ باشد. با این حال، جایی که پاپریکا و پودر فلفل قرمز بیشترین تفاوت را دارند در مواد تشکیل دهنده آنها است.

پودر پاپریکا از فلفل‌های بسیار خاصی که در کشورهای تولیدکننده پاپریکا مانند اسپانیا و مجارستان یافت می‌شود تهیه می گردد. از طرف دیگر، پودر فلفل قرمز آسیاب شده، مخلوطی از ادویه‌جات است که شامل فلفل چیلی آسیاب شده و همچنین زیره سبز، پودر سیر، نمک و در واقع پاپریکا است.

دومین تفاوت آشکار بین پاپریکا و پودر فلفل قرمز طعم است. یک پاپریکا معمولی طعم شیرینی دارد، در حالی که پودر فلفل قرمز طعم خاکی‌تری با کمی ادویه دارد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی 20 نوع فلفل و کاربرد آنها را نیز مطالعه کنید.

نحوه نگهداری از ادویه پاپریکا

بهتر است تا ادویه پاپریکا را در ظرفی شیشه‌ای، در بسته و در محلی تاریک، خشک، خنک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید. با این روش، ادویه شما مدت زمان طولانی تری، تازه و معطر خواهد ماند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۸ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *