بررسی خواص دانه خردل و نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری
دانه خردل چیست؟
اگر میخواهید بدانید دانه خردل چیست پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالغه کنید. دانه خردل یکی از قدیمیترین چاشنیها و ادویههای جهان است که قدمت آن به آشپزی رومی اولیه برمیگردد. گیاه خردل از خانواده براسیکا است و شبیه کلم بروکلی و کلم میباشد. خردل محصول دانههای گیاه خردل است که در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و خاورمیانه کشت میشود و آن را به یکی از در دسترسترین چاشنیهای جهان تبدیل می کند.
در ابتداییترین حالت، خردل از مخلوط کردن دانههای آسیاب شده گیاه خردل با مایع ساخته میشود. خردل، به شکل چاشنی فشرده خود، از مخلوط کردن دانههای آسیاب شده گیاه خردل با عسل، سرکه و ادویههایی مانند زردچوبه و پاپریکا به دست میآید.
برای تهیه این چاشنی دانههای خردل را با آب، نمک، آبلیمو یا آبغوره و ادویهجات و چاشنیهای دیگر مخلوط میکنند تا خمیر یا سس خردل به وجود آید. رنگ این سُس از زرد روشن تا قهوهای تیره متغیر است. خردل دارای طعمی تند است.
انواع خردل
سه نوع از مهمترین انواع خردل شامل خردل سفید (Brassica alba)، خردل سیاه (Brassica nigra) و خردل قهوهای (Brassica juncea) هستند که محبوبیت بیشتری نسبت به سایر خردلها دارند و بهصورت تجاری کشت و برداشت میشوند.
انواع دیگر خردلها
- خردل زرد
- خردل آبجوی آمریکایی
- خردل دیژون
- خردل شیرین
- خردل عسلی
- خردل میوهای
- خردل تند
- خردل ایرلندی
- خردل استرالیایی
- خردل روسی
ارزش غذایی دانه خردل
دانههای خردل منبع غنی از انواع روغن اساسی، مواد معدنی و ویتامینها هستند.
دانه خردل منبع غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم میباشد.
دانه خردل منبع خوبی از فولات و ویتامین A در رژیم غذایی است.
گیاه خردل، یا برگ گیاهان خردل، منبع عالی مواد معدنی ازجمله پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند. علاوه بر دوز سالم فیبر غذایی، حاوی ویتامینهای A، K و C و همچنین فولات میباشد.
این گیاه به صورت دانههای کامل خشکشده، پودر شده و روغن استفاده میشود.
پیشنهاد میکنیم مقالهی ادویهخردل چیست و چه خاصیتهایی دارد را نیز مطالعه کنید.
تاریخچه استفاده از خردل
خردل یکی از اولین ادویههای ثبت شده است که در حدود 3000 سال قبل از میلاد است.
خردل قرنهاست که یکی از پرکاربردترین ادویهجات در جهان است. اعتقاد بر این است که منشا خردل مصر باستان است. یونانیها از خردل به عنوان دارو و ادویه استفاده میکردند.
رومیها نیز از یونانیها تقلید کردند که از آن به عنوان غذا و دارو استفاده میکردند و آن را به عنوان درمانی برای هر چیزی از هیستری گرفته تا مارگزیدگی و طاعون ببونیک به کار میبردند.
خردل زرد که امروزه میشناسیم در سال 1904 در روچستر نیویورک معرفی شد، جایی که ترکیب شدن آن با هات داگ آمریکایی باعث محبوبیت آن شد.
امروزه این دانه باستانی به عنوان یک ماده ضروری در هزاران محصول در نظر گرفته میشود و به دلیل خواص منحصر به فرد خود بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص دانه خردل
در زیر به 11 مورد از خواص دانه خردل اشاره کردهایم:
- دانه خردل سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم میباشد.
- دانهی خردل محتوی ویتامین A و فولات است.
- برگهای گیاه خردل سرشار از مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است.
- همچنین برگ خردل محتوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C و فولات است.
- خردل دارای ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل این ماده دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی قوی میباشد.
- خردل دارای خواص ضد سرطان است.
- دانه خردل در بهبود مشکلات گوارشی و درمان یبوست موثر است.
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
- درمانی برای آبریزش بینی
- کاهش دهنده کلسترول خون
- خردل، موثر برای لاغری و افزایش چربی سوزی
برای تهیه دانه خردل و یا پودر خردل میتوانید از طریق وبسایت ما اقدام نمایید.
خواص دانه خردل برای لاغری
خردل دارای کالری بسیار پایینی است و سبب افزایش سوخت و ساز بدن میشود به همین دلیل جزء ادویههایی است که برای لاغری و کاهش وزن مفید است. خردل، داری آهن، سلنیوم، فسفر و کلسیم است که این موارد بر روی متابولیسم و وزن شما تاثیر زیادی دارد.
دانه خردل دارای مواد مغذی است و اگر تصمیم به کاهش وزن خود دارید حتما از خواص دانه خردل برای لاغری استفاده کنید و آن را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری
نحوه مصرف دانه خردل برای لاغری بسیار ساده است. خردل میزان چربی سوزی در بدن شما را افزایش میدهد پس اگر بر روی غذا و ساندویچ خود کمی دانه خردل آسیبا شده یا سس آن را استفاده کنید، یک غذای چربی سوز عالی خواهید داشت.
همچنین میتوانید آب لیمو را به همراه کمی روغن زیتون، نمک، فلفل و دانه خردل با یکدیگر ترکیب کرده و گوشت یا ماهی را در این مواد بخوابانید و مزهدار کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.