بلغور گندم چیست، بررسی انواع بلغور گندم و طرز پخت بلغور گندم

بلغور گندم چیه

بلغور گندم چیست؟ طبع بلغور گندم سرد است یا گرم؟ کالری بلغور گندم پخته شده چقدر است؟ اگر می‌خواهید بدانید طرز پخت بلغور گندم و انواع سوپ با بلغور گندم و آشپزی با آن چگونه است پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید ما در ادامه تمام این موارد را به شما خواهیم گفت.

بلغور گندم چیست

بلغور گندم چیه؟ بلغور گندم غلات ارگانیکی است که از دانه‌های گندم بدون جوانه و سبوس تهیه می‌شود که ریز خرد شده و سپس صیقل داده می‌شود. این محصول هم مغذی است و هم قابلیت هضم بالایی دارد. در واقع یک منبع غذایی عالی انرژی است. غلات‌ها شامل دانه‌های مختلف جو، گندم، چاودار و جو دوسر هستند.

کلمه بلغور در اصل یک کلمه اسکاتلندی بود که به طور خاص به بلغور جو دوسر کامل اشاره داشت. با این حال، اکنون برای اشاره به هر غله فرآوری نشده، از مغز جو دوسر گرفته تا برنج قهوه‌ای استفاده می‌شود. با توجه به اینکه بلغورها فرآوری نشده‌اند، ارزش غذایی کامل غلات را حفظ می‌کنند و حتی پس از پختن نیز بافتی دلچسب و جویدنی دارند. با توجه به اینکه تمام قسمت‌های یک دانه حاوی مواد مغذی حیاتی هستند، غلات و حبوبات فوق العاده سالم هستند. 

بلغور گندم چیست

طبع بلغور گندم سرد است یا گرم

طبع بلغور گندم چیست؟ در طب سنتی طبع بلغور گندم گرم و تر است. بنابراین گزینه بسیار مناسبی برای افرادی با مزاج سرد است.

نگهداری بلغور گندم

بلغور گندم را مانند هر غله سبوس‌دار دیگر در یک ظرف بدون منفذ و دور از رطوبت، نور و گرما نگه دارید. بلغور گندم باید در انباری تا 24 ماه خوب و سالم باقی بماند؛ نگهداری در فریزر عمر نگهداری را دو برابر می‌کند.

بلغور باقیمانده یا غذاهای مانده‌ای که بلغور گندم دارند را می‌توان درون یک ظرف بدون منفذ و در یخچال تا 3 روز نگه داشت. همچنین می‌توانید مقداری بلغور را بپزید، سپس آن را مطابق مقادیر دستورالعمل و به‌عنوان غذای حاضری شب‌های هفته خود فریز و نگهداری کنید.

خواندن مقاله‌ی 7 روش طبیعی و آسان برای نگهداری مواد غذایی نیز می‌تواند برای شما جذاب باشد.

انواع بلغور گندم

بلغور از نظر میزان آسیاب شدگی در 4 نوع در بازار وجود دارد:

  • ریز
  • متوسط
  • درشت
  • بسیار درشت

بلغور ریز و متوسط ​​برای تبوله، فرنی و حلیم و نوع درشت یا بسیار درشت آن برای سوپ و پلو بسیار مناسب هستند.

کالری بلغور گندم پخته شده

کالری بلغور گندم پخته شده 151 می‌باشد.

1 فنجان (182 گرم) بلغور پخته حاوی چه مواد مغذی است؟

  1. کالری: 151
  2. کربوهیدرات: 34 گرم
  3. پروتئین: 6 گرم
  4. چربی: 0 گرم
  5. فیبر: 8 گرم
  6. فولات: 8% از مقدار توصیه شده و مجاز روزانه (RDI)
  7. ویتامین B6: 8% از مقدار توصیه شده و مجاز روزانه (RDI)
  8. نیاسین: 9% از RDI
  9. منگنز: 55% از RDI
  10. منیزیم: 15% از RDI
  11. آهن: 10% از RDI

طرز پخت بلغور گندم

طرز پخت بلغور گندم بسیار ساده است فقط کافی  است 2 و نیم قسمت آب را به یک قسمت بلغور گندم خام اضافه کنید تا بجوشد.

  • بلغور گندم را می‌توان در حین پخت به سوپ و خورشت نیز اضافه کرد. حداقل 45 دقیقه زمان پخت بلغور است.
  • به یاد داشته باشید که می‌توانید زمان پخت‌و‌پز را بسته به اینکه برای چه کاری از بلغورهای گندم استفاده می‌کنید، تغییر دهید.
  • بلغور گندم  در آش، سوپ، سالاد و… کاربرد دارد.

انواع سوپ با بلغور گندم

با استفاده از بلغور گندم می‌توان سوپ‌های مختلف و خوشمزه‌ای درست کرد.

انواع سوپ با بلغور گندم:

  1. سوپ بلغور گندم برنج نیم دانه وبلغور جو

  2. سوپ بلغور گندم و عدس

  3. سوپ بلغور گندم با شلغم (سوپ سرما خوردگی)

  4. سوپ بلغورگندم و جو

  5. سوپ پنیر و بلغور گندم

  6. سوپ بلغور گندم با گوشت مرغ

  7. سوپ بلغور گندم با ساقه سبزیجات

انواع سوپ با بلغور گندم

5 مورد از فواید بلغور گندم برای بدن:

بلغور گندم دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.

فیبر بالای غلات را حفظ می‌کنند که همچنین سرشار از اسیدهای چرب، ویتامین های B، آهن و پروتئین است. علاوه بر این، بلغور حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها و سرشار از چربی‌های غیراشباع چندگانه است.

  1. تنظیم سطح قند خون.
  2. از قلب سالم و استخوان‌های قوی حمایت کنید.
  3. کمک به کاهش وزن.
  4. تقویت هضم خوب
  5. کمبود آهن را کاهش دهید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷۵ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *