اسید آسکوربیک چیست؟
اسید اسکوربیک به دلیل دو خصوصیت آنتی اکسیدانی و ویتامینی آن در مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. حدود یک سوم از اسید اسکوربیک تولیدی برای تولید ویتامین در صنایع داروسازی (ویتامین سی) مورد استفاده قرار میگیرد و بقیه آن به عنوان افزودنی به مواد غذایی برای بهبود کیفیت و پایداری آنها است. اسید اسکوربیک به عنوان یک آنتی اکسیدان، عامل کاهنده، اسیدی کننده، حلال و … در طول فرایند ماده غذایی یا قبل از بسته بندی برای حفظ بو، رنگ و محتوای تغذیهای به آن افزوده میشود. این ماده اکسیژن درون محیط ماده غذایی را جذب کرده و اکسید میشود و اکسیژن را از دسترس خارج کرده و مانع انجام واکنشهای اکسیداتیو میشود.
صنایع غذایی
در صنایع گوشتی افزودن اسید اسکوربیک باعث کاهش میزان مصرف نیتریت و حفظ رنگ و تسریع در روند رسیدن به رنگ مناسب مورد نظر در محصول گوشتی می شود.
سایر خواص تکنولوژیکی اسید اسکوربیک
- به تاخیر انداختن اکسیداسیون و بروز تندی در مواد غذایی دارای میزان چربی بالا یا روغنها
- جلوگیری از قهوهای شدن آنزیمی در میوهها و سبزیجات فرایند شده و آبمیوهجات
- افزایش میزان کدری در ماءالشعیر
پیشنهاد میکنیم مقالهی کاراگینان را نیز مطالعه کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.