اسید آسکوربیک چیست؟

اسید آسکوربیک چیست؟

اسید اسکوربیک به دلیل دو خصوصیت آنتی اکسیدانی و ویتامینی آن در مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حدود یک سوم از اسید اسکوربیک تولیدی برای تولید ویتامین در صنایع داروسازی (ویتامین سی) مورد استفاده قرار می‌گیرد و بقیه آن به عنوان افزودنی به مواد غذایی برای بهبود کیفیت و پایداری آن‌ها است. اسید اسکوربیک به عنوان یک آنتی اکسیدان، عامل کاهنده، اسیدی کننده، حلال و … در طول فرایند ماده غذایی یا قبل از بسته بندی  برای حفظ بو، رنگ و محتوای تغذیه‌ای به آن افزوده می‌شود. این ماده اکسیژن درون محیط ماده غذایی را جذب کرده و اکسید می‌شود و اکسیژن را از دسترس خارج کرده و مانع انجام واکنش‌های اکسیداتیو می‌شود.

صنایع غذایی

در صنایع گوشتی افزودن اسید اسکوربیک باعث کاهش میزان مصرف نیتریت و حفظ رنگ و تسریع در روند رسیدن به رنگ مناسب مورد نظر در محصول گوشتی می شود.

سایر خواص تکنولوژیکی اسید اسکوربیک

  • به تاخیر انداختن اکسیداسیون و بروز تندی در مواد غذایی دارای میزان چربی بالا یا روغن‌ها
  • جلوگیری از قهوه‌ای شدن آنزیمی در میوه‌ها و سبزیجات فرایند شده و آبمیوه‌جات
  • افزایش میزان کدری در ماءالشعیر

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی کاراگینان را نیز مطالعه کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷۱ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *