اسانس‌های خوراکی

اسانس‌های خوراکی

برخی از اصطلاحات در حوزه طعم دهنده‌ها و اسانس‌های خوراکی در زبان انگلیسی دارای معادل‌های تمیز دهنده و تفکیک پذیر در زبان پارسی نمی‌باشند که به برخی از آنها در این مقاله اشاره می‌کنیم.

اسانس خوراکی چیست

اسانس‌های خوراکی که جزو پرمصرف‌ترین اسانس‌ها هستند، به سه شکل در دسترس قرار دارند: اسانس خوراکی محلول در آب، اسانس خوراکی محلول در روغن و اسانس خوراکی محلول در الکل. در این سه نوع، اسانس خوراکی محلول در آب، پرکاربردترین اسانس در صنایع خوراکی و غذایی است. در حالی که از نظر کاربرد، اسانس‌های محلول در روغن در رتبه بعدی قرار می‌گیرند.

اسانس‌های خوراکی چیست؟ به طور کلی، اسانس‌های خوراکی برای ایجاد، تغییر، تقویت طعم و پنهان کردن طعم‌های ناخوشایند در مواد غذایی استفاده می‌شوند.

اسانس خوراکی چیست

 اسانس خوراکی حرارتی

اسانس خوراکی حرارتی به گونه‌ای تولید می‌شود که در برابر حرارت، طعم و عطر خود را حفظ می‌کند و به شکل اولیه خود باقی می‌ماند. طعم اسانس‌ها با یکدیگر متفاوت است و اسانس میوه به عنوان معروف‌ترین و محبوب‌ترین نوع اسانس‌ها شناخته می‌شود. اسانس‌های خوراکی میوه مانند اسانس سیب، پرتقال، نعناع و غیره در پخت و پز و سایر مواد مصرف می‌شوند. اسانس‌های حل شده در آب نوعی از اسانس‌های خوراکی هستند که به صورت مایع یا پودر در بازار موجودند. اسانس‌های مایع بیشترین مصرف را در صنعت تولید مواد غذایی دارند و بسیار محبوب هستند.

اسانس خوراکی خارجی

اسانس‌ خوراکی خارجی تنها در صورتی که اکسید شوند و با هوا در تماس باشند، فاسد می‌شوند. هر اسانس دارای فرمول ساختاری منحصر به فرد است، زیرا عناصر سازنده هر اسانس با یکدیگر متفاوت هستند. همچنین، روش تولید و محیط استخراج اسانس نیز بر ترکیبات شیمیایی آن تأثیر دارد. اسانس‌ها به صورت خوراکی و غیرخوراکی و یا با روش شیمیایی تولید و عرضه می‌شوند. باید بدانیم که چگونه اسانس تولید می‌شود و چگونه عمل می‌کند. اسانس‌ها در صنایع دارویی و آرایشی و همچنین در کاربردهای دیگری در سراسر جهان استفاده می‌شوند. برای مثال، خاصیت رنگ‌دهی اسانس در این موارد استفاده می‌شود.

Spices ادویه‌ها

هر سبزی یا ماده خوراکی با منشا گیاهی خشک شده که دارای عطر و طعم یا تندی باشد در هر شکلی (کامل، شکسته یا پودر شده) که بیشتر باعث گسترش طعم می‌گردد تا خاصیت تغذیه‌ای، ادویه می‌گویند.
مانند زنجبیل، جوز هندی، فلفل، میخک و …

Herbs گیاهان معطر

به آن دسته برگ‌ها یا گیاهان غیر چوبی که به منظور مزه‌دار کردن در فرایند طبخ و بعضا ارزش دارویی دارند و معمولا مقدار بیشتری نسبت به ادویه‌ها مصرف می‌گردد مانند آویشن، مریم گلی، جعفری پونه کوهی، ریحان، نعنا و رزماری و ….

Condiments چاشنی

یک یا چند ادویه یا عصاره ادویه که در هنگام سرو غذا برای بهبود طعم از آن استفاده می‌گردد، اطلاق می‌شود. چاشنی می‌تواند ساده مانند نمک، جعفری، فلفل و .. باشد یا ترکیبی مانند سس چیلی و کچاپ و … باشد.

Seasonings چاشنی

ادویه‌هایی که قبل یا در حین تهیه غذا به منظور بهبود طعم به آن اضافه می‌گردد را گویند.

Flavors طعم دهنده

به موادی اطلاق می‌گردد که برای ایجاد طعم (مزه و رایحه) در مواد غذایی بکار می‌رود و به دلیل میزان بالای ماده موثره، میزان مصرف آنها در مقایسه با چاشنی‌ها و ادویه جات کمتر می‌باشد این مواد می‌توانند از مواد طبیعی به روش‌های فیزیکی، شیمیایی یا آنزیمی استخراج شده باشند (طعم دهنده طبیعی یا عصاره) و یا توسط سنتز شیمیایی تولید شده باشد ولیکن مشابه در طبیعت داشته باشند ( طعم دهنده شبه طبیعی ) و یا نمونه مشابه در طبیعت نداشته باشند.

خواندن مقاله‌ی نگهدارنده‌های غذا نیز می‌تواند برای شما جذاب باشد.

اسانس خوراکی را از کجا تهیه کنیم

وبسایت‌ها و فروشگاه‌های مختلفی به فروش اسانس‌های خوراکی می‌پردازند و می‌توانید خرید خود را به صورت حضوری یا آنلاین انجام دهید و با کمی بررسی می‌توانید فروشگاهی را انتخاب کنید که محصولاتی را ارائه می‌دهد که از بهترین و باکیفیت‌ترین میوه‌ها به‌دست آمده‌اند و دارای عطر و طعمی بسیار قوی و باکیفیت هستند. علاوه براین، قیمت‌های محصولات بیشتر فروشگاه‌های آنلاین بسیار مناسب و اقتصادی است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶۹ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *