ادویه پلویی چیست و چگونه میتوان آن را در خانه تهیه کرد
ادویه پلویی چیست
ادویه پلویی در پخت برنج با آن ترکیب میشود و هم سردی برنج را میگیرد هم طعم خوشایندی به آن میدهد در بسیاری از مناطق و کشورها، در تهیه پلو از ادویههای مخصوص استفاده میکنند. در این حالت برنج شما مزهدار میشود و عطر و طعمی خاص به خود میگیرد. ادویه پلویی شامل چند نوع ادویه است که میتوانید از آن در برنج ساده و یا پلوهای مخلوط مثل عدس پلو، لوبیا پلو، باقالی پلو و … استفاده کنید. حال اگر میخواهید بدانید ادویه پلویی چیست و شامل چه ادویههایی است این مقاله را مطالعه کنید. ما به شما طرز استفاده ادویه پلویی را خواهیم گفت.
دلیل استفاده از ادویه در پلو
اول اینکه برنج دارای طبعی سرد است و برای از بین بردن سردی آن از ادویهها استفاده میکنند و هم برای اضافه کردن عطر و طعم بیشتر، از ادویه ها کمک می گیرند.
ادویه پلویی شامل چه چیزهایی است؟
تا به حال فکر کردهاید که ادویه پلویی شامل چیست؟ ادویه پلویی شامل 7 ادویه معطر است که ترکیب آنها با یکدیگر به ما ادویهای میدهد که با استفاده از آن میتوانیم برنجی خوش عطر و طعم درست کنیم. در زیر به معرفی این 7 ادویه میپردازیم.
1. دارچین
دارچین جزو خوش عطرترین ادویهها میباشد. این ادویه دارای طبع گرم است.
ادویه دارچین هم غذارا خوش عطر میکند و هم برای سلامتی مفید است.
دارچین در بیشتر کشورها به عنوان ادویه، چاشنی غذا و شیرینیها مصرف میشود.
پیشنهاد میکنیم مقالهی ادویه دارچین و مصارف آن را نیز مطالعه کنید.
2. گل سرخ
اگر میخواهید پلوی شما خوشمزه و خوش عطر شود، حتما از گل سرخ استفاده کنید.
گل سرخ را با نام گل محمدی میشناسیم. این گل دارای عطر فوق العادهای است.
استفاده از گل محمدی در غذا و مخصوصا در پلو، تاثیر فوقالعاده محسوسی در عطر و طعم غذا ایجاد میکند.
3. زیره سیاه
زیره نیز همانند دارچین، طبع گرمی دارد و میتواند به خوبی طبع سرد برنج را کاهش دهد. به همین دلیل در ادویه پلویی استفاده میشود.
زیره سیاه مقدار زیادی آهن، کلسیم، روی و منیزیم دارد و میتواند ویتامینهای بسیاری برای بدن تأمین کند.
پودر زیه ز از جمله ادویههایی است که در آشپزی ایرانی، هندی، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین کاربرد فراوانی دارد.
پیشنهاد میکنیم مقالهی ادویه زیره، انواع آن و فواید زیره را نیز مطالعه کنید.
4. زنجبیل
زنجبیل از زمانهای دور به کار برده میشده و هنوز هم در طب سنتی چین جایگاه با ارزشی دارد. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بود و کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب، گسترش یافت.
زنجبیل در ترکیب با برنج سردی آن را کاهش داده و عطری فوق العاده ببه آن می دهد.
همچنین زنجبیل خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی دارد و برای مشکلات روده و معده بسیار مفید است.
5. هل سبز
هل سبز با آن عطر خوش و خاص خودش، میتواند در پخت پلو معجزه کند. همانطور که میدانید، هل سبز مصارف گوناگونی در تهیه مربا، چای، غذا و … دارد و از آن در تهیه ادویه پلویی نیز استفاده میشود.
هل از ترکیبات اصلی ادویه پلویی است.
هل سبز علاوه بر عطر خوشی که دارد، میتواند به سلامت پوست و مو، افسردگی، سلامت قلب، بهبود سلامت گوارش، پیشگیری از سرطان، درمان دیابت و پایین آمدن فشار خون نیز کمک بسیاری کند.
6. میخک
شاید کمتر درمورد گل میخک و مصارف آن در آشپزی شنیدهاید. اما جالب است بدانید که چوب گل میخک یکی از قدیمیترین ادویههای مورد استفاده در آشپزی است و عطر بسیار مطبوعی دارد. چوب میخک را همراه با سایر ادویهها آسیاب کرده و برای معطر کردن غذا استفاده میکنند.
همچنین میخک دارای خواصی از جمله: درمان سردرد، دیابت، محافظت از کبد، دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود هضم غذا میباشد.
7. جوز هندی
جوز هندی جزو ادویههایی است که طعمی شیرین دارند. این ادویه دارای رایحهای تند و متمایز و طعمی گرم و کمی شیرین است.
در بسیاری از کشورها، آشپزهای حرفهای از جوز هندی برای پخت غذا استفاده میکنند.
این ادویه در ترکیب ادویه پلویی نیز کاربرد دارد.
طرز استفاده ادویه پلویی
بهترین زمان برای استفاده از ادویه پلویی هنگامی است که برنج را آبکش کرده و میخواهید دم کنید. در این صورت شما میتوانید از دویه پلویی در لابه لای برنج استفاده کنید. طرز استفاده ادویه پلویی به این صورت است که ابتدا ته دیگ را گذاشته سپس لایه اول برنج را ریخته و ادویه را روی برنج میپاشیم.در اینجا میتوانید موادی که از قبل آماده کردید (مرغ یا گوشت) را اضافه کرده و لایه بعدی برنج را بریزید. به همین ترتیب لایه لایه برنج و ادویه را اضافه میکنیم.
طرز تهیه ادویه پلویی تبریز در منزل
ادویه پلویی تبریز یکی از ادویههای معروفی است که در تهیه کوفته تبریزی و ادویه پلوی تبریزی مورد استفاده قرار میگیرد و طعمی دلچسب به غذا میدهد. در این قسمت طرز تهیه ادویه پلویی در منزل را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
-
پودر دارچین، 4 قاشق غذاخوری
-
پودر زیره، 2 قاشق غذاخوری
-
پودر هل، 1 قاشق چایخوری
-
پودر جوز هندی، 1 قاشق چایخوری
-
پودر گل سرخ، 6 قاشق غذاخوری
-
فلفل سیاه، نصف قاشق چایخوری
-
تخم گشنیز، خیلی کم
تمام ادویههای گفته شده را با هم آسیاب کرده و در ظرفی درب بسته میریزیم و در جای خشک و خنک نگهداری میکنیم.
البته شما میتوانید ادویه پلویی مخصوص را از طریق وبسایت ما تهیه کنید.
نگهداری از ادویه پلویی
ظرفی که از آن برای نگهداری ادویه پلویی استفاده میکنید، نباید خیس باشد چون رطوبت برای این نوع ادویه مضر بوده و موجب چسبندگی ادویه میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.